Aditíva v potravinách – nevyhnutnosť alebo hrozba? © 2006, 2017, powered by Rheia

Obsah stránky sa číta, prosím čakajte…

 Obsah  « Najpoužívanejšie aditíva  |  Antioxidanty » 

Úlohou aditív v potravinách je:

  • zlepšiť dlhodobú kvalitu potravín (konzervačné látky a antioxidanty),
  • poskytovať potravinám správnu textúru, konzistenciustabilitu (želatínujúce a kypriace látky, emulgátory a stabilizátory),
  • uchovávať a zlepšovať senzorické vlastnosti ako chuť, vôňa a farba (dochucovadlá, regulátory kyslosti a farbivá),
  • zjednodušovať, uľahčovať výrobu a použitie určitých potravín (látky udržujúce sypkosť),
  • zabezpečovať konzumentom potravy určité výživové požiadavky (sladidlá pre diabetikov).