Aditíva v potravinách – nevyhnutnosť alebo hrozba? © 2006, 2017, powered by Rheia

Obsah stránky sa číta, prosím čakajte…

 Obsah  « Metódy konzervovania látok (pracovný list pre žiaka)  |  Prírodné farbivo ako indikátor (pracovný list pre žiaka) » 

Čas: 20 – 30 min.

Cieľ cvičenia: Cvičenie zhŕňa hlavné spôsoby konzervovania. Žiaci majú v tabuľke spojiť spôsob so správnym opisom.

Správne pospájanie:

Metóda Ako to funguje? Príklady potravín
Varenie e Zelenina, vajcia, mäso…
Domáce chladenie j Mlieko, syry, maslo…
Zmrazovanie a Mäso, zelenina…
Zaváranie d Ovocie, zelenina…
Dehydratácia g Polievky, cestoviny…
Konzervovanie soľou b Mäso…
Nakladanie h Zelenina…
Výroba džemu f Väčšina ovocia…
Vákuové balenie k Slanina…
Chemické konzervovanie c Varené mäso, víno, syry…
Ožarovanie i Korenie a bylinky