Aditíva v potravinách – nevyhnutnosť alebo hrozba? © 2006, 2017, powered by Rheia

Obsah stránky sa číta, prosím čakajte…

 Obsah  « Koľko kyseliny obsahuje nápoj? (list pre učiteľa)  |  Kontakty na autorov » 

Použitá literatúra

  1. Lawrence, Ann: Understanding Food Additives. York : Chemical Industry Education Centre, 1998. ISBN 1­‑85342­‑571­‑0.
  2. Hill, John W. – Kolb, Doris K.: Chemistry for Changing Times. 10th international edition. Prentice Hall, 2003. ISBN 0­‑13­‑122546­‑4.

Odporúčaná literatúra

  1. Szemes, Vojtech – Kováč, Milan – Šinková, Terézia: Vyznáme sa v E‑čkach? 1. vyd. Bratislava : Promp, 2004. 80 s. ISBN 80­‑968366­‑8­‑4.
  2. Cejpek, K. a kol.: Aditívne vylepšujúce prípravky v potravinách. http://www.​fpv.​umb.​sk/​kat/​kch/​publikacie.​html otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  3. Understanding Food Additives. University of York : Chemical Industry Education Centre. http://www.​understandingfoodadditives.​org otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  4. Food Additives and Ingredients Association. http://www.​faia.​org.​uk/​ otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  5. Center for Science in the Public Interest: CSPI’s Guide to Food Additives. http://www.​cspinet.​org/​reports/​chemcuisine.​htm otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  6. US Food and Drug Administration/Center for Food Safety & Applied Nutrition. http://www.​cfsan.​fda.​gov/​~lrd/​foodadd.​html otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  7. FDA/IFIC Brochure: Food Additives. http://www.​cfsan.​fda.​gov/​~lrd/​foodaddi.​html otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  8. JECFA (Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives): Online Edition: “Combined Compendium of Food Additive Specifications”. http://www.​fao.​org/​ag/​agn/​jecfa­‑additives/​search.​html?​lang=​en otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  9. Jukes, David J.: Food Additives in the European Union. http://www.​foodlaw.​rdg.​ac.​uk/​additive.​htm otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  10. European Commission: Food and Food Safety: Food Additives. http://europa.​eu.​int/​comm/​food/​food/​chemicalsafety/​additives/​index_​en.​htm otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).
  11. The multilingual food information site. http://www.​food­‑info.​net otvárané v novom okne
(obvykle ide o externý odkaz).