Obsah stránky sa číta, prosím čakajte…
Aditíva v potravinách – nevyhnutnosť alebo hrozba? © 2006, 2017, powered by Rheia
Obsah « Metódy konzervovania látok (pracovný list pre žiaka) | Prírodné farbivo ako indikátor (pracovný list pre žiaka) »
Čas: 20 – 30 min.
Cieľ cvičenia: Cvičenie zhŕňa hlavné spôsoby konzervovania. Žiaci majú v tabuľke spojiť spôsob so správnym opisom.
Správne pospájanie:
Metóda | Ako to funguje? | Príklady potravín |
---|---|---|
Varenie | e | Zelenina, vajcia, mäso… |
Domáce chladenie | j | Mlieko, syry, maslo… |
Zmrazovanie | a | Mäso, zelenina… |
Zaváranie | d | Ovocie, zelenina… |
Dehydratácia | g | Polievky, cestoviny… |
Konzervovanie soľou | b | Mäso… |
Nakladanie | h | Zelenina… |
Výroba džemu | f | Väčšina ovocia… |
Vákuové balenie | k | Slanina… |
Chemické konzervovanie | c | Varené mäso, víno, syry… |
Ožarovanie | i | Korenie a bylinky |